Olej Jojoba BIO ECOCERT 100 ml

  • Stosowany jest przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Chroni skórę przed wysuszaniem i zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży). Bogaty w wit. A, E, F.
Producent: Alepia
70,00 zł
/ szt.Kup 2 szt. i oszczędź 2%
Rabat 2% od 2 szt.
Rabat 3% od 3 szt.
Rabat 4% od 4 szt.
Rabat 5% od 5 szt.
Dodaj do ulubionych

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Olej jojoba BIO


Olej jojoba  to ciekły wosk o złoto-żółtym zabarwieniu, otrzymywany z wycisku nasion krzewu jojoba (łac. Simmondsia chinensis, Buxus chinensis).

Olej jojoba zawiera również dużo witaminy A, która wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry, witaminę E, która przyspiesza regeneracje skóry i spowalnia proces starzenia się oraz witaminę F, która działa immunostymulujaco na skórę i cały organizm. Chroni suchą skórę przed wysuszeniem, natomiast przy cerze tłustej i trądzikowej pomaga zredukować wydzielanie sebum i przyspiesza regeneracje komórek skóry, łagodząc przy tym stany zapalne.

Olejek jojoba dobrze nawilży, zmiękczy, odżywi i wygładzi słabe i zniszczone włosy. Wystarczy rozgrzać odrobinę olejku w kąpieli wodnej i rozprowadzić na włosach aż po końcówki. Owinąć głowę w folie i ciepły ręcznik na co najmniej 30 minut. Następnie umyć jak zwykle.

W niskich temperaturach (poniżej 7°C) może zastygać. Jest bardzo odporny na utlenianie i na ciepło (do 300°C). 

Zawiera głównie palmitynian cetylu (o bardzo cennych własnościach natłuszczających i odżywczych, zbliżonych do oleju wielorybiego), skwalen (który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniący przed utratą wody), alkohole alifatyczne, fitosterole i witaminę F.

Olej jojoba stosuje się głównie w przemyśle kosmetycznym. Jest doskonale wchłaniany przez skórę, wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego, co w efekcie zapobiega wysuszaniu skóry.

Stosowany jest przy każdym typie skóry, a szczególnie polecany przy zapaleniach, łupieżu, poparzeniu słonecznym i trądziku. Zapobiega powstawaniu rozstępów (pojawiających się np. w czasie ciąży).

Olej jojoba daje emulsji gęstszą konsystencję. Wmieszany do innych olejów roślinnych automatycznie przedłuża ich ważność, co poleca się czynić przy mało stabilnych olejach. Olej jojoba nie jełczeje i dlatego ma nieograniczoną datę ważności.

W odróżnieniu od innych olejów roślinnych olej jojoba zawiera niewiele trójglicerydów. Składa się głównie z nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Krzewy jojoba rosną z dala od centrów przemysłowych, dlatego olej jojoba charakteryzuje się idealną wprost czystością, nie zawiera pestycydów i innych substancji trujących.

INCI: Simmondsia chinensis

Dlaczego wybrać nasz sklep?

Darmowa dostawa za zamówienie powyżej 200zł
Najwyższa jakość oferowanych produktów
100% ekologiczne naturalne składniki
14 dni na zwrot bez podania przyczyny
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
5/5
Małgorzata, Łask
Stusuje dwa miesiace raz dziennie wieczorem podczas zmywania makijażu. Masuje skóe twarzy (wspaniale rozpuszcza nawet wodooporna maskare) a następnie zmywam namoczonym w gorącej wodzie ręcznikiem. Ten zabieg sprawił, że moja twarz nareszcie wyglada naprawde świetnie. Od zawsze borykałam się z trądzikiem. Odstawiałam wszystkie drogeryjne żele do mycia twarzy i postawiałam na pilęgnacje olejkiem, to był strzał w 10! Zero trądziku, skóra miękka nawilżona. Zamawiam regularnie. Nie jest tani,ale bardzo wydajny nawet przy codziennym używaniu ! Jestem w nim zakochana.
5/5
Agata, Mielno
Zamierzam uzyc do demakijazu oczu- a mam wrazliwa, naczynkowa cere z tradzikiem rozowatym. Na razie, wydaje sie byc bardzo delikatny.
5/5
Paulina, Warszawa
Świetny produkt. Stosuję na zmiany skórne głowy (które dermatolog uznał za nieuleczalne) i działa rewelacyjnie. Już po kilku użyciach widać poprawę. Do tego włosy są świetnie odżywione i lśniące.
5/5

Poradnik dla kupującego

Kosmetyki z kakao - zrób je w domu!

Kosmetyki z kakao - zrób je w domu!Czy wiesz, że na bazie kakao możesz stworzyć szereg cennych dla Twojej skóry kosmetyków? Wypróbuj nasze przepisy i pozwól sobie na naturalną, domową pielęgnację!
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel