W promocji

Olej malinowy (z nasion malin) zimnotłoczony nierafinowany 30 ml

  • Tłoczony na zimno i nierafinowany olej z pestek malin w praktycznej buteleczce z pipetką.
Producent: Gaj Oliwny
37,63 zł
35,00 zł
/ szt.Kup 2 szt. i oszczędź 2%
Rabat 2% od 2 szt.
Rabat 3% od 3 szt.
Rabat 4% od 4 szt.
Rabat 5% od 5 szt.
Oszczędzasz 7% (2,63 zł).
Dodaj do ulubionych

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Olej z pestek malin tłoczony na zimno

Olej z nasion malin ma właściwości nawilżające i regenerujące skórę. Uelastycznia i natłuszcza skórę, pozostawiając ją komfortowo odżywioną. Posiada właściwości absorbowania promieniowania UVA i UVB, odpowiadającą faktorowi SPF 28-50.

Olej z nasion malin jest niezwykle odżywczy dla skóry, ponieważ w jego składzie znajduje się aż do 50% kwasów tłuszczowych Omega-6 i do 30% kwasów tłuszczowych Omega-3. Dodatkowo w skład tego oleju wchodzi kwas elagowy, który jest składnikiem przeciwbakteryjnym, przeciwwirusowym i antyrakowym.

Olej z pestek malin zawiera również karotenoidy oraz flawonoidy. Olej malinowy ma właściwości rozjaśniające, dlatego polecany jest dla osób z przebarwieniami skórnymi. Zawarty w oleju Gamma-tokoferol zapobiega powstawaniu przebarwień skórnych , ponieważ hamuje nadmierne wydzielanie melaniny pod wpływem np. promieni słonecznych. 
 
Olej bogaty jet w przeciwutleniacze, stąd ma doskonałe właściwości przeciwzmarszczkowe.
Olej malinowy polecany jest do skóry suchej, odwodnionej, z utratą elastyczności, w stanach zapalnych i podrażnienia skóry. Likwiduje zaczerwienienia oraz skłonność do zaskórników i zaczerwienienia. Wygładza i przywraca skórze jednolity koloryt i blask, pozostawiając skórę odżywioną i napiętą.

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Dlaczego wybrać nasz sklep?

Darmowa dostawa za zamówienie powyżej 200zł
Najwyższa jakość oferowanych produktów
100% ekologiczne naturalne składniki
14 dni na zwrot bez podania przyczyny
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
5/5
Joanna, Warszawa
Świetny olejek dla skóry która nie toleruje innych, tłustych i zapychających pory olejów. Uelastycznia cerę, może być stosowany jako baza pod krem. Nie pozostawia tłustego filtra. Polecam!
5/5
Agata, Zduńska Wola
Bardzo dobrze się wchłania, czekam na efekt zmniejszenia przebarwień.
5/5
Anna, Gromadka
Świetnie nawilża, szybko się wchłania i nie pozostawia oleistej warstwy, jest super, polecam
5/5
Małgorzata, Elbląg
Olejek malinowy mieszam z masłem shea i używam na noc. Polecam
5/5
Agata, Warszawa
Super pachnie, szybko sie wchłania i do tego z filtrem. Polecam
5/5
Alina, Warszawa
Ma bardzo ciekawy zapach. Używam go rano na twarz. Bardzo dobrze nawilża.
5/5
Aniela, Bydgoszcz
Moje ostatnie odkrycie - olej z pestek MALIN (moich ulubionych owoców). Zachwyca i działa kojąco na zmysły już sam jego delikatny aromat (owocowy z nutą orzechową…?). Wmasowany w skórę idealnie natłuszcza i uelastycznia, i co niezwykłe – może pełnić rolę naturalnego filtra przeciwsłonecznego! Można go podobno używać w tym celu samodzielnie , ja jednak traktuję go jako Serum pod kremy z filtrami. Jest lekki, szybko się wchłania i nie zatyka porów. Latem ‘uratował mi nie raz skórę’ – zwłaszcza wówczas, gdy potrzebny był ratunek nadmiernie zaczerwienionej od słońca skórze (okazuje się bowiem, że ten olej ma również genialne właściwości przeciwzapalne, łagodzące i regenerujące).
5/5
Dorota, Łowicz
Sprawdza się do pielęgnacji cery normalnej i suchej, używam olejku zamiast kremu, rano i wieczorem. W porównaniu z innymi olejami (używałam arganowego) szybko się wchłania. Nawilża. Zauważalnie zwęża pory. Przyjemnie leśnie pachnie :)
5/5
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel