Olej BIO z czarnuszki (nigella sativa) Egipt 110 ml

  • Olejek z czarnuszki nazywany jest eliksirem młodości, gdyż w naturalny sposób regeneruje skórę dojrzałą, uelastycznia ją i wygładza zmarszczki. Ponadto niweluje łupież i przeciwdziała wypadaniu włosów.
Producent: Alepia
72,00 zł
/ szt.Kup 2 szt. i oszczędź 2%
Rabat 2% od 2 szt.
Rabat 3% od 3 szt.
Rabat 4% od 4 szt.
Rabat 5% od 5 szt.
Dodaj do ulubionych

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

KUP LUB ODBIERZ W NASZYM SKLEPIE

Możesz sprawdzić czy towar dostępny jest w sklepie od ręki lub zamówić go przez Internet i odebrać w sklepie.
Sprawdź dostępność

Olejek z czarnuszki nazywany jest eliksirem młodości, gdyż w naturalny sposób regeneruje skórę dojrzałą, uelastycznia ją i wygładza zmarszczki. To naturalny antyoksydant, który niszczy wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry.

Olej nigella pozyskiwany jest z nasion czarnuszki (Nigella sativa). Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolenowego (ponad 60%), witaminy A i E oraz soli mineralnych. Zawiera również czynny związek (nigelon) o właściwościach przeciwalergicznych. Olej z czarnuszki jest tłoczony na zimno dzięki czemu zachowuje wszystkie substancje aktywne. Może być używany zarówno do picia, jak i do masażu. 

Olej z Czarnuszki zaleca się mieszać z innym olejem roślinnym, przez co zostaje zredukowany jego intensywny, ziołowy zapach.

Olej z czarnuszki harmonizuje i wzmacnia układ immunologiczny oraz poprawia przemianę materii. Wykazuje również silne działanie antybiotyczne (antybakteryjne, antywirusowe, przeciwgrzybicze). Wspiera karmiące mamy w laktacji.

Zastosowanie zewnętrzne:

Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dotkniętej egzemą, łuszczycą czy trądzikiem.
Stanowi prawdziwy eliksir młodości o działaniu przeciwzmarszczkowym.

Olej z nigelli stosowany na włosy niweluje łupież oraz uporczywe swędzenie skóry głowy. Przeciwdziała ich wypadaniu.

Zastosowanie wewnętrzne:

W celach zdrowotnych przyjmować bezpośrednio 1 łyżeczkę oleju z czarnuszki 2 x dziennie przed posiłkiem, wpływa to korzystnie na układ odpornościowy, układ trawienny, obniża stężenie cukru we krwi, zapobiega miażdżycy i zawałom serca. 
Uznawany jest za jeden z najefektywniejszych antybiotyków środków przeciwzapalnych, antybakteryjnych i uodparniających. Zmniejsza kwasowość żołądka, leczy wzdęcia, nieświeży oddech, ułatwia trawienie i tranzyt jelitowy (zaparcia). Leczy stany zapalne i alergie.

INCI: Nigella Sativa Seed Oil

Dlaczego wybrać nasz sklep?

Darmowa dostawa za zamówienie powyżej 200zł
Najwyższa jakość oferowanych produktów
100% ekologiczne naturalne składniki
14 dni na zwrot bez podania przyczyny
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel