Olej laurowy 30 ml Mohani

  • Olej laurowy ma właściwości przeciwzapalne, grzybobójcze i antyseptyczne. To doskonałe antidotum w przypadku trądziku, łupieżu, wyprysków i zmian łuszczycowych.
Producent: Mohani
28,00 zł
/ szt.
Dodaj do ulubionych

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Olej laurowy 30 ml Mohani

100% czysty olej laurowy

 

Olej laurowy pozyskiwany jest z wawrzynu szlachetnego. W starożytnej Grecji wawrzyn poświęcony był mitycznemu Apollinowi - bogowi piękności, patronowi poezji i sztuki oraz przewodnikowi muz. Apollo przedstawiany był z łukiem i lirą. Zgodnie z podaniami, zakochał się w Dafne, córce Gai i Penejosa. Dafne odrzuciła jednak zaloty Apolla. Młodzieniec chciał jednak posiąść dziewczynę i gonił ją do momentu, aż Dafne straciła siły. W rozpaczy Dafne zwróciła się o pomoc do swego ojca, boga rzeki. Z pomocą Pejosa Dafne zamieniła się w drzewo laurowe. Apollo po przemianie Dafne załamał się, a z liści drzewa uplótł wieniec laurowy, który zdobił jego głowę. 

Olej laurowy jest pomocny w różnych schorzeniach skórnych. Za sprawą bogatych właściwości ma działanie terapeutyczne na skórę. Olej laurowy ma właściwości bakteriobójcze, antygrzybiczne, przeciwzapalne i przeciwtrądzikowe. Olej laurowy ma właściwości odkażające rany i podrażnienia, niweluje stany zapalne skóry, a dzięki silnym właściwością regeneracyjnym wspomaga proces zabliźniania się skóry. Olej ten może być stosowany np. na rany pooperacyjne. 

Olej laurowy może być stosowany w przypadku łupieżu - ze względu na przeciwbakteryjne i antygrzybiczne właściwości, olej laurowy eliminuje drobnoustroje odpowiedzialne za powstawanie łupieżu i normalizuje skórę głowy. Dodatkowo wcieranie oleju laurowego w skórę głowy zapobiega wypadaniu włosów i stymuluje wzrost włosów. Olej laurowy może być stosowany w przypadku problemów z łysieniem i nadmiernym wypadaniem włosów. 

Olej laurowy eliminuje krwiaki i obrzęki skórne

Olej laurowy może być stosowany na skórę ze zmianami łuszczycowymi. 

Olej laurowy nie wysusza i nie podrażnia skóry. 

 

Olej laurowy - właściwości 

  • intensywnie regeneruje skórę i wspomaga proces gojenia się ran i zabliźniania
  • ma właściwości bakteriobójcze, antygrzybiczne, przeciwzapalne
  • odkaża skórę i zapobiega powstawaniu stanów zapalnych
  • niweluje krwiaki i obrzęki
  • leczy łupież, zatrzymuje wypadanie włosów i wspomaga porost włosów
  • niweluje drobnoustroje odpowiedzialne za problemy skórne i łupież

 

Zastosowanie

Olej laurowy przeznaczony jest dla skóry trądzikowej, przetłuszczającej się, z trudno gojącymi się stanami zapalnymi. Olej wspomaga leczenie wyprysków, owrzodzeń i zmian łuszczycowych. Olej laurowy znajduje również zastosowanie w przypadku problemów ze skórą głowy, wypadaniem włosów i łupieżem. 

 

Sposób użycia

1. Zastosowanie miejscowe - oleju laurowego możemy używać punktowo a miejsca zmienione chorobowo. Należy tak postępować w przypadku wyprysków, pryszczy, drobnych ran i miejscowo łuszczącej się skóry. Kroplę oleju aplikujemy na skórę. 

2. Olej laurowy na skórę głowy - w celu zniwelowania problemu łupieżu, wypadania włosów i chęci stymulowania wzrostu włosów, olej laurowy należy wcierać opuszkami palców w skórę głowy. Można używać czystego oleju laurowego bądź rozcieńczyć go z olejem ze słodkich migdałów. Po wtarciu oleju w skórę głowy należy umyć włosy po upływie minimum 30 minut. Zabieg należy powtarzać dwa razy w tygodniu. 

3. Rozcieńczony - na większe partie skóry należy stosować olej laurowy rozcieńczony w innym oleju pielęgnacyjnym, np. oleju kokosowym bądź oleju ze słodkich migdałów. W celu pielęgnacji twarzy olej laurowy można rozcieńczyć w żelu aloesowym bądź kwasie hialuronowym. 

 

INCI: Laurus nobilis L (Laurel Berry) Oil Extract*

*produkt pochodzi z kontrolowanej uprawy ekologicznej certyfikowanej przez EcoCert

 

Olej laurowy jest składnikiem syryjskich mydeł aleppo.

W celach terapeutycznych należy stosować mydła z większą ilością oleju laurowego. Jeśli skóra jest bezproblemowa, odpowiednie będą mydła alep z mniejszą ilością oleju laurowego

Dlaczego wybrać nasz sklep?

Darmowa dostawa za zamówienie powyżej 200zł
Najwyższa jakość oferowanych produktów
100% ekologiczne naturalne składniki
14 dni na zwrot bez podania przyczyny
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel