Olej z pestek granatów 30 ml

  • Olej z pestek granatów ma cudowne właściwości antyoksydacyjne. Polecany do pielęgnacji skóry starzejącej się i dojrzałej. Odżywia, nawilża, uelastycznia, regeneruje skórę i wspomaga leczenie stanów zapalnych.
Producent: Alepia
59,00 zł
/ szt.
Dodaj do ulubionych

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Olej z pestek granatów tłoczony na zimno

Olej z pestek granatów otrzymuje się z nasion granatowca właściwego. Olej z pestek granatów jest bardzo silną substancją czynną. Może być stosowany bezpośrednio na skórę bądź jako składnik innych kosmetyków (np. możemy dodać kilka kropli do kremu przeznaczonego do pielęgnacji twarzy bądź skóry wokół oczu). Już stężenie 5% oleju z pestek granatów ogranicza powstawanie nowotworów skórnych - dowiodły to badania, zgodnie z którymi olej z pestek granatów wzmacnia układ odpornościowy, ma właściwości przeciwnowotworowe, przeciwmiażdżycowe i zapobiega zwłoknianiu tkanek.

Olej z pestek granatów zawiera kwas punikowy (ang. punic acid), stanowiący ponad 72% składu oleju. Kwas ten odpowiada za właściwości przeciwzapalne oleju. Dzięki lipidom zawierającym kwas punikowy, olej z pestek granatów doskonale sprawdza się w pielęgnacji skóry suchej, egzemy, łuszczycy, trądziku różowatego, poparzeń słonecznych oraz pielęgnacji skóry dojrzałej.

Olej z pestek granatów niweluje obrzęki, opuchliznę i łagodzi bóle mięśni. Może być stosowany np. do pielęgnacji suchej, obrzmiałej i podrażnionej skóry wokół oczu.

Olej ten hamuje powstawanie nowych naczyń krwionośnych, dzięki czemu jest odpowiedni do pielęgnacji skóry naczyniowej. Zawarte w oleju polifenole, estrogeny i fitoestrogeny zawarte w oleju hamują rozwój wolnych rodników, mają działanie ujędrniające i spłycają drobne zmarszczki.

 

INCI Punica Granatum Seed Oil 

Dlaczego wybrać nasz sklep?

Darmowa dostawa za zamówienie powyżej 200zł
Najwyższa jakość oferowanych produktów
100% ekologiczne naturalne składniki
14 dni na zwrot bez podania przyczyny
Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie naszych klientów
5/5
Anna, Kalisz
Bardzo fajny olejek. Świetnie sprawdził się na zbyt mocno opalonej skórze, łagodząc uczucie pieczenia i suchości, skóra stała się elastyczna i odżywiona. Na pewno dokonam ponownego zakupu przed wakacjami. Polecam.
5/5
Podziel się swoim komentarzem z innymi
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies . Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel